Karuna Wirjosemito

Vinyasa Yoga

Karuna

Op mijn zeventiende ben ik begonnen met yoga en sindsdien is het één van mijn passies.

In die begintijd ging ik naar één yogales per week en die anderhalf uur op de mat was mijn heilige tijd om weer helemaal terug te komen bij mezelf. Met een achtergrond in dans en martial arts had ik altijd al interesse in het lichaam en beweging, maar met yoga merkte ik dat ik naar binnen begon te gaan.

In 2012 heb ik in Brazilie een intensieve Vinyasa Yoga teacher training (200u) afgerond bij David Lurey en Mirjam Wagner. Toen ik in 2015 terug kwam in Nederland van een drie jaar durende wereldreis, wilde ik mijn practice een stevige basis geven. Ik besloot om een negen maanden Ashtanga Yoga opleiding (200u) te volgen bij Delight Yoga in Amsterdam.

Tegelijkertijd begon ik Vinyasa en Hatha les te geven bij Delight Yoga in Den Haag en een aantal andere scholen in deze regio.
Sinds kort woon ik in Amsterdam en ben ik hier begonnen met lesgeven. Zo kwam Yoga Sol op mijn pad en het was precies wat ik zocht; een warme studio begonnen vanuit Liefde.

Mijn eigen practice is vaak dynamisch, maar sinds een aantal jaar voel ik ook de behoefte naar zachtere vormen zoals yin. Om mijn lesvorm breed te houden noem ik het Lunar Flow, de ene keer wat zachter, de andere keer wat uitdagender, maar altijd vanuit Liefde.

Zelf beschouw ik yoga als meditatie in beweging, een manier om de geest te verstillen en tegelijkertijd het lichaam zowel te versterken als te verzachten. Yoga is een practice van intimiteit en verbondenheid en bovendien een uitnodiging om jezelf te observeren, waarin je bewust probeert te worden van je gedachtes en gevoelens. Niet alleen op je mat, maar vooral in het dagelijks leven en in relatie tot anderen.

Ik hoop je snel te ontmoeten in mijn lessen!